Your heart is the light of this world. Don't cover it with your mind.

Being Balanced By Bhalu

Vraag en Antwoord

 • Ik ben nieuw en wil een les meedoen. Hoe werkt het?

  Wat fijn dat je mee wilt doen! Het werkt als volgt:

  1. Maak een account aan door te klikken op het poppetje rechtsboven in je scherm.
  2. Ga naar de shop (linksboven in het scherm) en koop een proefpakket, een aantal credits of een van de abonnementen.
  3. Na betaling staan decredits of het gekozen abonnement op je account. Surf naar het Yoga of Outdoor rooster (linksboven in het scherm),  klik de les aan die je wilt volgen en klik op 'plek reserveren'. 
  4.  Jouw reserveringen zijn te zien in het My Bhalu account onder 'Jouw Agenda'.
 • Kan ik eerst een proefles nemen?

  Ja! Zeker weten. We willen namelijk dat je eerst even kijkt of het iets voor je is. Om optimaal te kunnen testen, bieden we een proefpakket aan met 3 credits. Schrijf je in voor de les die je wilt uitproberen en you're good to go!

 • Ik heb geen ervaring met yoga. Welke les is aan te raden voor mij als beginner?

  Wat leuk dat je voor het eerst yoga wilt gaan proberen!

  Voor een beginner zijn over het algemeen een Morning flow, Evening flow, Chakra of Vinyasa yogales aan te raden. De Morning flow, Evening flow en Chakra zijn redelijk vergelijkbaar qua intensiteit en snelheid, en hierin kun je over het algemeen goed 'instappen' als beginner. Vinyasa kan ook nog prima, al ligt het tempo hier wat hoger en is de les intensiever.

  Yin yoga is als beginner soms wat pittig. Juist omdat het zo rustig is en omdat het gaat om diep stretchen. Dit kan fysiek en mentaal wat oncomfortabel zijn, waar je als beginner wellicht nog niet helemaal aan toe bent. Maar dit weet je zelf natuurlijk het beste!

  Ashtanga yoga is wellicht een yogastijl die je kunt verkennen als je een aantal lessen hebt gevolgd en enigszins bekend ben met verschillende yogahoudingen. Vanwege de intensiteit en snelheid van de les kan het soms wat lastiger te volgen zijn als beginner. 

  Maar er zijn natuurlijk geen regels. Als je nieuwsgierig bent naar een bepaalde les, gewoon uitproberen!

  Als beginner is het juist fijn om af te gaan op wat je leuk lijkt en verschillende stijlen uit te proberen. Je kunt altijd een teacher voor of na de les aanspreken voor meer informatie of advies. Je zult vanzelf merken wat bij je past! 

   

 • Blijven credits altijd geldig?

  Ja, credits blijven geldig. Er zit geen houdbaarheidsdatum op, dus ga je lekker op vakantie of raak je geblesseerd? Geen zorgen, je credits verlopen niet. 

 • Moet ik m'n eigen yogamat meenemen?

  Bij Bhalu is alles aanwezig. Van yogamatten tot oogkussentjes. Daarom hoef je in principe niets mee te nemen. Het kan echter zijn dat je liever op je eigen mat je oefeningen doet en dat kan dan uiteraard ook. Draag prettig zittende (sport/yoga) kleding die niet knelt en waarin beweging niet wordt beperkt. Een handdoekje mee is voor sommige mensen erg prettig, omdat je bij een intensieve les goed kunt gaan zweten. Een flesje water mag je meenemen de yogazaal in. 

 • Is er een kleedkamer aanwezig?

  In de yogazaal is een ruime kleedkamer. Hier kun je je omkleden en je jas en tas opbergen. Schoenen mogen in het schoenenrekje nog voordat je de zaal binnenstapt. De kleedkamer zit in de yogaruimte zelf, dus je hebt geen kluisje nodig.

 • Krijg ik iets te drinken na de les?

  Jazeker! Als yogi met een actief abonnement of credits krijg je in de horeca altijd en op alles 25% korting. Dat is lekker bijkomen. 

 • Kan ik mij weer afmelden voor een les?

  Jazeker, dat kan natuurlijk voorkomen. Ga hiervoor naar het account logo rechts boven in de hoek. Scroll dan naar beneden naar het persoonlijke agenda overzicht onder "Jouw Agenda". Klik hier op de ingeplande les en meld je vervolgens af door op "uitschrijven" te klikken. Een andere optie is terug gaan naar het agenda overzicht en hier de betreffende les aan te klikken waarvoor je je wilt afmelden. Klik vervolgens op "uitschrijven" en je credit zal terug gezet worden op je account. Je kunt je afmelden tot 6 uur van te voren.

 • Kan ik iemand één of meer lessen cadeau doen?

  Ja, dat kan! Leuk dat je één of meer lessen cadeau wilt doen.

  Je kunt credits cadeau doen via jouw My Bhalu account.

   In je account op je My Bhalu pagina vind je een knop met 'cadeau doen'. Via deze weg kun je dus een gekozen aantal credits cadeau doen. Als je geen credits op je account hebt wordt je doorverwezen naar de shop.

  Mocht je een fysieke cadeaubon willen geven om lessen cadeau te doen, dan kan dat ook! We kunnen een code maken die op de cadeaubon komt. Deze is dan te verzilveren voor credits. Kijk in de shop wat je cadeau zou willen doen en laat het ons weten via yoga@bhalu.nl of christiaan@bhalu.nl.

   

 • Waarom zou ik kiezen voor een basic abonnement?

  Het basic abonnement is ideaal als jij gemiddeld één les per week volgt. Betaling vind iedere maand plaats via een automatische incasso, dus daar hoef jij niet meer over na te denken. Je kunt vooruit inschrijven voor lessen, waarbij het systeem aangeeft wanneer je over je limiet gaat van één les per week. Je kunt dan altijd nog extra lessen in de week boeken met credits. Dit staat dan los van jouw abonnement. Bovendien zijn de tarieven voor credits of credit pakketten hoger per les dan voor de abonnementen, dus je bent voordeliger uit met een abonnement. 

 • Waarom zou ik kiezen voor een premium abonnement?

  Het premium abonnement is ideaal als jij gemiddeld twee lessen per week volgt. Betaling vind iedere maand plaats via een automatische incasso, dus daar hoef jij niet meer over na te denken. Je kunt vooruit inschrijven voor lessen, waarbij het systeem aangeeft wanneer je over je limiet gaat van twee lessen per week. Je kunt dan altijd nog extra lessen in de week boeken met credits. Dit staat dan los van jouw abonnement. Bovendien zijn de tarieven voor credits of credit pakketten hoger per les dan voor de abonnementen, dus je bent voordeliger uit met een abonnement. 

 • Waarom zou ik kiezen voor een unlimited abonnement?

  Het unlimited abonnement is ideaal als jij gemiddeld meer dan twee lessen per week volgt. Betaling vind iedere maand plaats via een automatische incasso, dus daar hoef jij niet meer over na te denken. Je kunt vooruit inschrijven voor lessen. Bovendien zijn de tarieven voor credits of credit pakketten hoger per les dan voor de abonnementen, dus je bent voordeliger uit met een abonnement. 

 • Hoe kan ik een abonnement opzeggen?

  Minimaal 3 maanden na de start van het abonnement kun je het weer stopzetten. Het abonnement kan dan dagelijks worden opgezegd via jouw My Bhalu account. Met een paar klikken op de knop is het gebeurd!

  - Op je profielpagina staat 'Credits kopen', als je een abonnement hebt, staat daar: 'Abonnement beheren'.

  - Daar klik je op, als je nog maar minder dan 3 maanden een abonnement hebt, staat er: 'Vanaf *** kan je je abonnement opzeggen.'.

  - Als je al langer dan 3 maanden een abonnement hebt, staat daar: 'Abonnement opzeggen'.

 • Kan ik zowel een abonnement als credits gebruiken?

  Ja, dat kan! Wanneer je een basic of premium abonnement hebt met één of twee lessen per week, zal bij inschrijving voor een les eerst je abonnement worden gebruikt. Mocht je voor een bepaalde week door je abonnement heen zijn (je hebt al één of twee lessen geboekt), dan kun je daarnaast lessen boeken met credits. Geen probleem!

 • Wat zijn de tarieven voor Yoga lessen?

  In de Shop kun je zien wat de tarieven zijn die we hanteren. 

 • Wanneer zijn jullie geopend?

  Wij zijn alle dagen in de week open.

  • Maandag 9:00 tot 17:00 uur.
  • Dinsdag 9:00 tot 17:00 uur.
  • Woensdag 9:00 tot 17:00 uur.
  • Donderdag 9:00 tot 21:00 uur.
  • Vrijdag 9:00 tot 21:00 uur.
  • Zaterdag 10:00 tot 21:00 uur.
  • Zondag 10:00 tot 21:00 uur.
 • Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

  1. Begrippen 

  1.1 Algemene Voorwaarden: deze door Bhalu Relax B.V. (hierna: Bhalu) gehanteerde algemene voorwaarden, welke zijn gepubliceerd op de website van Bhalu zijn hier ook te downloaden. 

  1.2 Deelnemer: degene die een door Bhalu georganiseerde Les, XL Les of Workshop volgt c.q. wenst te volgen bij Bhalu. Met Les wordt zowel gedoeld op de yoga lessen als de outdoor lessen aangeboden door Bhalu.

  1.3 Bhalu Relax B.V. is gevestigd te Nijmegen aan de Bloemerstraat 95 en is geregistreerd in het handelsregister onder nummer 67885446 

  1.4 Credit: een vergoeding in de vorm van een credit, zoals bedoeld in artikel 3.1. Hiermee kunnen lessen, XL lessen en workshops georganiseerd door Bhalu, gereserveerd en betaald worden. Dit geschiedt volledig online via het My Bhalu Account, omschreven in artikel 1.6. 

  1.5 Shop: de online winkel op my.bhalu.nl waar credits te koop zijn, in verschillende samenstellingen, zoals beschreven in artikel 3.

  1.6 My Bhalu Account: Een persoonlijke account, aan te maken door de deelnemer op my.bhalu.nl. Hierop worden credits gestort na aankoop en vanuit hier kunnen reserveringen worden gemaakt voor een les, XL les of workshop door de deelnemer. 

  1.7 Proefpakket: een pakket met drie credits, met speciaal gereduceerd tarief, alleen aangeboden aan en aan te schaffen door een nieuwe deelnemer via het My Bhalu Account.

  1.8 Pakket met vijf, tien of twintig Credits: een eenmalige aankoop van respectievelijk vijf, tien of twintig credits, welke zullen worden gestort op het persoonlijke My Bhalu Account. Alle pakketten bieden een gereduceerd tarief ten opzichte van het tarief voor een losse les. 

  1.9 Website: de website van Bhalu: www.bhalu.nl en my.bhalu.nl  

  1.10 Workshop: een bij Bhalu te geven of gegeven workshop. 

  1.11 XL les: een bij Bhalu te geven of gegeven XL les.

  1.12 Basic Abonnement: een doorlopend abonnement waarbij maandelijks 5 credits gestort worden op het My Bhalu Account, iedere dezelfde datum in de maand. Betaling geschiedt via een automatische incasso via Mollie Payments, gemachtigd door de Deelnemer. 

  1.13 Premium Abonnement: een doorlopend abonnement waarbij maandelijks 10 credits gestort worden op het My Bhalu account, iedere dezelfde datum in de maand. Betaling geschiedt via een automatische incasso via Mollie Payments, gemachtigd door de Deelnemer. 


  2. Toepasselijkheid 

  2.1 De Algemene Voorwaarden zijn bij uitsluiting van toepassing op alle Losse Lessen, Proeflessen, XL lessen en Workshops bij Bhalu. Door deelname aan een Proefles, Losse Les, XL les of Workshop, verklaart de Deelnemer zich akkoord met de toepasselijkheid van deze Algemene Voorwaarden.
   

  2.2 Bhalu kan deze Algemene Voorwaarden wijzigen. De laatste versie van de Algemene Voorwaarden is altijd de geldende versie en is beschikbaar op de Website. 


  3. Los credit, Proefpakket, Credit Pakketten en Doorlopende Abonnementen

  3.1 Deelnemers kunnen lessen volgen op basis van de credits in het persoonlijke account. Deze credits worden aangeboden in de vorm van een proefpakket, een credit pakket, als losse credit of als doorlopend abonnement.

  3.2 Bhalu geeft de volgende Credit pakketten uit, ter keuze van de deelnemer: 

  LOSSE CREDIT Dit credit geeft recht op 1 les. Credits zijn oneindig geldig.

  PROEFPAKKET Dit pakket geeft recht op 3 proeflessen. De deelnemer kan aansluiten bij iedere les uit het aanbod door de les te reserveren met een credit via my.bhalu.nl. Er zijn geen aparte proeflessen. De credits zijn oneindig geldig. 

  VIJF, TIEN of TWINTIG CREDITS PAKKET Deze pakketten geven recht op respectievelijk 5, 10 of 20 credits. De credits zijn oneindig geldig, ongeacht welk pakket wordt aangeschaft. 

  3.3 Bhalu biedt de volgende doorlopende abonnementen aan, ter keuze van de deelnemer:

  BASIC ABONNEMENT Dit abonnement geeft recht op 1 credit per week. Het abonnement is na 3 maanden dagelijks opzegbaar via het My Bhalu Account. Credits die over zijn na beëindiging blijven op het My Bhalu Account en blijven geldig. Het abonnement gaat in op de dag dat de betaling is voldaan. De eerste credit komt gelijk op het My Bhalu Account.

  PREMIUM ABONNEMENT Dit abonnement geeft recht op 2 credits per week. Het abonnement is na 3 maanden dagelijks opzegbaar via het My Bhalu Account. Bij aanschaf van het abonnement aan het einde van de maand, wordt rekening gehouden met de onregelmatige maanden, en kunnen de credits soms op de 30e en soms op de 31e gestort worden.

  4. Betaling en Prijswijziging 

  4.1 Een Workshop, XL les, Losse les of Proefles moet voorafgaand aan de Les of Workshop betaald worden. Wanneer er gereserveerd is voor een les of andere activiteit, wordt het aantal credits overeenstemmend met de kosten ingezet om de reservering te voltooien. Zodra de les of activiteit is gestart, zal de definitieve afschrijving van het credit of de credits plaatsvinden. Credits kunnen aangeschaft worden via de Shop.

  4.2 De geldende prijzen voor de verschillende credit pakketten of een losse credit staan altijd aangegeven in de Shop. Bhalu behoudt zich het recht voor de prijzen van de lessen, workshops en andere producten en diensten te wijzigen. Eventuele wijzigingen worden aangekondigd door vermelding in de Shop. 


  5. Online reserveren

  Voor het online reserveren van lessen gelden de volgende regels: 

  • Alle lessen kunnen tot 5 minuten voor aanvang online worden gereserveerd.

  • Je kunt online reserveren via het My Bhalu Account. 

  • Je reservering is geldig tot 5 minuten voor aanvang van de les. Ben je er dan nog niet, dan gaan we er vanuit dat je niet meer komt. 

  • Als je je reservering wilt annuleren dan kan dat tot 12 uur voor aanvang van de les door je af te melden. Dit kan door in te loggen op je persoonlijke account en de reservering te annuleren. De plek in de les komt dan weer vrij.

  • Credits zijn strikt persoonlijk en de ‘reserveringsnummer’ dient overeen te komen met de naam van de deelnemer aan de les. 


  6. Lesrooster 

  6.1 Het geldende lesrooster staat altijd op My.bhalu.nl. Bhalu behoudt zich het recht voor het lesrooster op elk moment te wijzigen. Eventuele wijzigingen worden, voor zover mogelijk, vooraf aangekondigd bij Bhalu, via vermelding op de Website, social media kanalen en/of per e-mail. 

  6.2 Bhalu behoudt zich het recht voor om een geplande les te annuleren, dan wel de op het lesrooster genoemde docent te wijzigen, als gevolg van overmacht. Mocht de les worden geannuleerd, dan wordt de reservering ongedaan gemaakt en krijgt de deelnemer zijn of haar credit teruggestort. Controleer je inschrijving als je zeker wilt zijn of de les doorgaat. 


  7. Huisregels 

  7.1 Alle Deelnemers moeten altijd onderstaande huisregels van Bhalu volgen: 

  • Als je met de fiets bent, parkeer deze dan op een plek en op een wijze waardoor andere bezoekers en omwonenden van Bhalu er geen last van hebben. 

  • Veroorzaak geen geluidsoverlast voor omwonenden bij aankomst en vertrek van Bhalu. 

  • Eet niet gedurende 2 uur voor de les en beoefen geen yoga op een volle maag. 

  • Kom fris naar de les en gebruik bij voorkeur geurloze deodorant, liever geen parfum of andere geuren, en geen spray deodorant in de kleedkamers. 

  • Draag schone en makkelijk zittende kleding. 

  • Doe je schoenen uit op de daarvoor aangewezen plek(ken). 

  • Bhalu stelt yogamatten ter beschikking voor gebruik tijdens de les. Deze mat dient door de Deelnemer na gebruik altijd te worden schoongemaakt. 

  • Voor een optimale rust worden Deelnemers verzocht om tijdens en na de lessen en Workshops niet te praten in de studio. 

  • Seksueel gedrag c.q. seksueel getint gedrag wordt door Bhalu niet getolereerd. De (lichamelijke) integriteit van Deelnemers dient altijd gerespecteerd te worden. 

  7.2 Bhalu behoudt zich het recht voor Deelnemers die naar haar mening de huisregels zoals genoemd in artikel 7.1, niet naleven de toegang tot Bhalu te ontzeggen en/of de credits van de betreffende Deelnemer te beëindigen, zonder terugbetaling van deze reeds betaalde credits. 


  8. Aansprakelijkheid 

  8.1 Bhalu aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor lichamelijk en/of geestelijk letsel of blessures, verlies of schade, verband houdende met het volgen van lessen en/of deelname aan Workshops, bij, of verzorgd door, Bhalu. 

  8.2 Bhalu werkt met gekwalificeerde docenten en zorgt altijd voor lessen, XL lessen en Workshops van hoge kwaliteit. Toch bestaat de kans op een blessure of letsel tijdens een les of Workshop. Door deelname aan een les of Workshop, bij, of verzorgd door, Bhalu, aanvaardt de Deelnemer dit risico op een blessure en/of letsel. Bhalu adviseert het volgende om het risico op een blessure of letsel te verminderen: 

  • Consulteer een arts voordat je met lessen begint als je er niet zeker van bent dat je helemaal gezond bent, of indien je zwanger bent. 

  • Als je een blessure hebt, of een ander lichamelijk ongemak, meldt dit dan altijd aan de betreffende docent vóór aanvang van de les of Workshop. 

  • Luister goed naar de instructies van de betreffende docent en volg deze op. 

  • Luister goed naar de signalen van je lichaam en handel hier zorgvuldig naar. 

  • Voer de oefeningen zorgvuldig uit en houd rekening met je lichamelijke beperkingen. 

  • Voer geen oefeningen uit die pijnlijk voor je zijn. 

  • Stel vragen wanneer je een oefening niet begrijpt. 


  9. Persoonsgegevens 

  9.1 Bhalu verzamelt persoonsgegevens van de Deelnemers voor het bijhouden van haar bestand en voor de administratie. Bhalu gaat zorgvuldig met deze verzameling van persoonsgegevens om en houdt zich daarbij altijd aan het bepaalde in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. 

  9.2 Bhalu gebruikt de in artikel 10.1 genoemde persoonsgegevens ook om de Deelnemers op de hoogte te brengen van activiteiten van Bhalu en eventuele wijzigingen in, bijvoorbeeld, het lesrooster. Indien de Deelnemer geen prijs stelt op het ontvangen van communicatie van Bhalu, kan dat schriftelijk worden medegedeeld via e-mail aan: yoga@bhalu.nl. De Deelnemer is er van op de hoogte dat in dat geval mogelijk niet van alle diensten en producten van Bhalu gebruik kan worden gemaakt.
   

  9.3 Bhalu geeft de persoonsgegevens van de Deelnemers nooit zonder voorafgaande schriftelijke toestemming door aan derden. 

  10.Toepasselijk recht en geschillen beslechting 

  10.1 Op de Algemene Voorwaarden is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. 

  10.2 Eventuele geschillen verband houdende met de Algemene Voorwaarden, een van de Credit pakketten, een van de abonnementen, een Workshop, dan wel het volgen van lessen of het afnemen van andere producten en diensten van of bij Bhalu zullen in eerste instantie worden beslecht door een erkende mediator in Arnhem. Indien het niet lukt om tot een bevredigende oplossing voor beide partijen te komen bij een erkende mediator zal het geschil worden beslecht bij de bevoegde rechtbank te Gelderland, locatie Arnhem.

Staat je vraag er niet tussen?

Stel hieronder je vraag!

Doorgaans krijg je binnen 1 dag reactie