Vragen? Bel 024-2074308
+

Bewust leven

Niet alleen met Yoga lessen en workshops kom je in balans. Ook door bewust te leven in kleine stapjes. Wij helpen je daarbij! Drink bijvoorbeeld eens een extra glas water of lees een boek die we je aan kunnen raden. Zit een keer een paar minuten stil. Begin met het schrijven van een boek. Hierdoor groeit je account en kom je meer in balans.

10 Maak een wandeling
Minimaal een half uur per dag, dan maak je je hoofd leeg en heb je gelijk extra beweging.
Lees waarom
10
Maak een wandeling
Dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En het is heel goed voor je humeur. Zeker als je altijd met iemand samen loopt waarmee je gezellig kunt kletsen.
 
 

Wandelen is eigenlijk goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen. Bekijk dit interessante filmpje bijvoorbeeld eens om te weten waarom wandelen zo gezond is. 

<% timer %>
50 Lees het boek Yin Yoga van Stefanie Arend
Het lezen van een boek doet een mens goed en zorgt voor mentale rust
Lees waarom
50
Lees het boek Yin Yoga van Stefanie Arend

Een soepeler lichaam zonder krachtsinspanning

Yin yoga is een zachte vorm van yoga waarbij de klassieke yogahoudingen op een meer ontspannen manier worden uitgevoerd, zonder nadruk op spierkracht.
'Yin' verwijst naar vrouwelijke eigenschappen, de tegenpool van 'yang'; yin yoga is dan ook meer aangepast aan het vrouwelijk lichaam, en daarom een goede aanvulling op yogahoudingen die vaak gebaseerd zijn op krachtsinspanning en uithoudingsvermogen (zoals ashtanga yoga). Yin yoga werkt meer in op de dieper liggende bindweefsels, wat uiteindelijk een soepeler lichaam en een mooiere lichaamshouding oplevert.
Het boek bevat:
* ruim 200 verhelderende foto's;
* duidelijke beschrijvingen van de oefeningen;
* tal van variaties op de oefeningen.

Het boek is ook geschikt voor beginners.

<% timer %>
50 Lees het boek De 7 spirituele wetten van yoga van Deepak Chopra
Het lezen van een boek doet een mens goed en zorgt voor mentale rust
Lees waarom
50
Lees het boek De 7 spirituele wetten van yoga van Deepak Chopra

Yoga is de laatste jaren flink in populariteit gestegen en is een beproefde methode om stijfheid of stress te lijf te gaan. Maar dat yoga ook een spirituele kant heeft wordt vaak genegeerd. De zeven spirituele wetten van yoga laat zien hoe je die spirituele dimensie kunt ontdekken en integreren in je leven wanneer je De zeven spirituele wetten van yoga als richtsnoer neemt. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt de filosofie van yoga uit de doeken gedaan en worden de zeven spirituele wetten geformuleerd. Het tweede deel benadrukt het belang van meditatie en ademhaling, en het derde deel gaat over de beoefening van yoga en sluit af met een yogasessie volgens de zeven spirituele wetten. 

<% timer %>
50 Lees het boek Koud Kunstje van Koen A.M. de Jong & Wim Hof
Het lezen van een boek doet een mens goed en zorgt voor mentale rust
Lees waarom
50
Lees het boek Koud Kunstje van Koen A.M. de Jong & Wim Hof

Ga jij ook ademhalingsoefeningen doen en koud douchen?

Wim Hof (1959) is een bijzondere man. Al 20 keer haalde hij het Guiness Book of Records, met extreme prestaties in de kou. Hij zwemt in water met temperaturen rond het vriespunt, dat is voor gewone mensen al binnen een minuut dodelijk. Waarom kan hij dat ? Wat is het nut ervan? En kun jij het ook ? Hof is autodidact en een extremist. Radboud UMC onderzocht zijn technieken, en wat blijkt: iedereen kan het leren. 

<% timer %>
50 Lees het boek Mindfulness van Thich Nhat Hanh
Het lezen van een boek doet een mens goed en zorgt voor mentale rust
Lees waarom
50
Lees het boek Mindfulness van Thich Nhat Hanh

In Mindfulness laat Thich Nhat Hanh zien hoe belangrijk het is om aandachtig te leven. Als je bewust leeft, beweegt, eet en met relaties bezig bent, zul je je vanzelf gelukkiger voelen. Met zijn oefeningen in mindfulness leert Thich Nhat Hanh je je geest te trainen om in het moment te leven. De oefeningen verbeteren je concentratie en verschaffen je inzicht, waarmee je je uiteindelijk kunt bevrijden van angst, spanning en boosheid en je het geluk beter kunt ervaren.

Mindfulness is het eerste boek dat alle oefeningen en meditaties van Thich Nhat Hanh bevat die hij samen met zijn meditatiegemeenschap gedurende zestig jaar heeft ontwikkeld. Met een voorwoord van prof. dr. Anne Speckens.

<% timer %>
25 Fietsen is gezond
Doe een week alles met de fiets
Lees waarom
25
Fietsen is gezond

Alles met de fiets? Ja, alles in de stad of het dorp waar je woont. Voor dat ritje naar Bhalu, naar je werk, familie, vrienden, naar de supermarkt of naar het centrum, kun je net zo goed de fiets pakken. Misschien houd je deze gezonde gewoonte er na een week wel in.

<% timer %>
5 Lauw water
Drink lauw water op een nuchtere maag voor het afvoeren van afvalstoffen.
Lees waarom
5
Lauw water

Velen van ons hebben de gewoonte om iedere dag te starten met een glas water, een kop thee of een kop koffie om wakker te worden. Wanneer we voor water kiezen, gaan we bijna altijd voor koud water, omdat het verfrissender is. Op een lege maag drinkt je eigenlijk het beste warm water, aangezien dit meer voordelen heeft voor de gezondheid.

Dagelijks warm water op een lege maag drinken is goed voor het spijsverteringsstelsel en stimuleert de eliminatie van afvalstoffen die het immuunsysteem aantasten. Volgens experts kan je de dag het beste starten met een glas warm water met citroen of thee. Dit vermindert namelijk de activiteit van vrije radicalen en voorziet je lichaam van bescherming tegen verschillende ziekten.

Een goede kop warm water op een lege maag kan je lichaam reinigen van afvalstoffen die je gezondheid aantasten. Water en andere vloeistoffen stimuleren het spijsverteringsstelsel en helpen ons lichaam om voeding beter te verteren en te verwerken. Koud water na de maaltijd doet meer slecht dan goed. Het drinken van koud water doet de olie en de vetten die zich in de voeding bevinden stollen, waardoor de vertering moeilijker zal worden en vet zich zal opstapelen. Experts bevelen je aan dit glas koud water te vervangen door warm of heet water.

<% timer %>
5 Banaan en slaap
Eet een banaan voor het slapen gaan
Lees waarom
5
Banaan en slaap

Heb je moeite met slapen? Heb je je boek helemaal uitgelezen, werkelijk alle schaapjes geteld en je lichaam van tenen tot kruin gevisualiseerd, maar lukt het nog niet om in te slapen? Probeer dan eens om een banaantje te eten voor het slapen gaan. Wie weet, lukt het dan.

De banaan bevat namelijk vitamine B12, kalium, calcium en magnesium. Deze stoffen zorgen er onder andere voor dat je de happystofjes seratonine en melatonine aanmaakt. Daarnaast zorgt het voor de afbraak van cortisol (het stresshormoon). Vaak is de reden voor een slechte nachtrust de aanwezigheid van te veel cortisol in het lichaam. 

<% timer %>
5 Ademhaling meditatie
Focus op de ademhaling zorgt voor het trainen van een langere focus.
Lees waarom
5
Ademhaling meditatie

Het belangrijkste van een yogales is de Shavasana, de eindontspanning. Asanas brengen veel energie met zich mee, maar je hebt niets aan die energie als je het niet kunt controleren en sturen. Door je asana practice sta je ‘AAN’. Energie stroom en je bent in de flow. Tijdens je meditatie probeer je die energie weer te aarden, zodat je het kunt gebruiken voor de juiste dingen.

Een van de meest toegankelijke meditaties, is een meditatie op de ademhaling. Volg de stroom en het ritme van de ademhaling en probeer je gedachten erbij te houden. Wanneer ze afdwalen, breng je ze weer terug naar de oefening. Doe dit 10 minuutjes achter elkaar en probeer dit vaker te beoefenen. 

<% timer %>
Winkelmand
Je hebt nog geen producten toegevoegd.
  • <% item.name %> (<% item.qty %>X)
    Maat: <% item.options.size %>
    Kleur:
    € <% ((item.price + item.tax) * item.qty).toFixed(2).replace('.', ',') %> incl. <% item.options.taxRate %>% BTW (€ <% (item.price + item.tax).toFixed(2).replace('.', ',') %> p/s)
Bestellen
X